Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-09@14:31:48 GMT

تمام فرهنگیان باید خود را «مربی امور تربیتی» بدانند

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۳۳۵۱۴

تمام فرهنگیان باید خود را «مربی امور تربیتی» بدانند

وزیر آموزش‌و پرورش به مناسبت 8 اسفند، سالروز تاسیس نهاد مقدس امور تربیتی و هفته تربیت اسلامی، پیامی صادر کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پیام سید محمد بطحایی به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

با درود به روح پاک و ملکوتی امام راحل (ره) و شهیدان رجایی و باهنر، بنیان‌گذاران نهاد مقدس امور تربیتی و با سلام به مقام معظم رهبری مدظله‌ العالی و رئیس‌جمهور و درود بر تمامی فرهنگیان عزیز سراسر کشور.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت آموزش‌‌و‌پرورش به‌عنوان متولی اصلی تعلیم و تربیت رسمی و عمومی امر حساس و خطیر تربیت کودکان و نوجوانان کشور را بر عهده دارد. مرور رهنمودهای گوهر بار حضرت امام راحل(ره) حکایت از جایگاه والای آموزش‌‌و‌پرورش دارد. مقام معظم رهبری مدظله‌ العالی نیز همواره بر نقش بی‌بدیل آموزش‌‌و‌پرورش در تربیت نسل جوان اشاره‌ کرده‌اند و مساله ­تربیت را مساله ­دائمی و همیشگی نظام جمهوری اسلامی ایران قلمداد فرموده‌اند.

بدین منظور در سال‌های آغازین انقلاب اسلامی، نهاد امور تربیتی به دست معماران چیره‌دستی همچون شهیدان رجایی و باهنر طراحی و با سازمان و سیاقی نوین بنیان‌گذاری شد.

این نهاد، به‌عنوان جریانی فرهنگی، فعالیت‌های تربیتی، سیاسی، دینی و هنری گسترده‌ای را در مدارس پایه‌ریزی کرد و در شرایط دشوار و مراحل متلاطم و متغیر پس از انقلاب به ایفای نقش مهم و تاثیرگذار خود پرداخت.

بی‌تردید ارائه ­فراگیر خدمات تربیتی و فرهنگی به فرزندان کشور به‌منظور تربیت شهروندان مومن، کار آمد، خلاق و وفادار به ارزش‌های دینی و ملی، نیازمند فعالیت‌های همه‌جانبه و گسترده در عرصه‌های علمی و فرهنگی است. از این‌ روشایسته است تمامی مجریان و دست‌اندرکاران نظام تعلیم و تربیت با بهره‌گیری حداکثری از توانمندی‌ها، مهارت‌ها و صلاحیت‌های حرفه‌ای و تجربیات خویش به ایفای نقش و مسئولیت اصلی خود بپردازند و امکان تحقق اهداف آموزشی و تربیتی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش را برای دستیابی هر چه بیشتر به آرمان‌های اسلامی فراهم آورند. تردیدی نیست که همه‌ مربیان و معلمان بازوانی کارآمد و بی‌بدیل‌اند که مسئولیت هدایت دانش‌آموزان را بر دوش می‌کشند. در چنین فضایی لازم است یکایک فرهنگیان خود را «مربی امور تربیتی» و «مسئول تربیت صحیح دانش آموزان» بدانند تا فرزندان پهن‌دشت ایران‌ زمین، با عنایت خداوند متعال و آموزش‌های این مربیان، خود را برای حضور در جامعه­ دانش‌ بنیان با هویت اسلامی – ایرانی مهیا نمایند.

بر این اساس لازم است یکایک فرهنگیان با اأکید بر مبانی متقن تعلیم و تربیت دینی و با استناد به سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، نقشه جامع علمی کشور، قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی، سیاست‌های کارآمد دولت تدبیر و امید و برنامه‌های تحول‌ آفرین و اثربخش وزارت آموزش‌‌و‌پرورش، زمینه­ لازم برای ترسیم و تبیین جایگاه «تربیت» و «امور تربیتی»و بزرگداشت باشکوه سالروز اأسیس نهاد مقدس امور تربیتی و هفته تربیت اسلامی را فراهم آورند و ایران اسلامی را در این هفته، تبدیل به قلبی تپنده برای تربیت کنند.

امید است با تکیه‌ بر سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری مدظله‌ العالی در زمینه‌ پرورش و فرهنگ و نیز باتکیه برخردجمعی و تلاش‌های مستمر نیروهای متخصص، فهیم و فکور در آموزش‌‌و‌پرورش از سویی و حمایت‌های اندیشمندانه و همه جانبه ­تمامی اصحاب اندیشه و قلم از سویی دیگر، به اهداف درخور توجهی درحوزه­ پرورشی وفرهنگی دست‌یابیم.»

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۳۳۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند راهبردی امور زنان در وزارت آموزش و پرورش تدوین شد

به گزارش خبرگزاری مهر، عاطفه السادات مدبر نژاد در نشست شورای معاونان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد، گفت: این سند بر اساس اسناد بالادستی از جمله سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و در هفت محور تدوین شده است.

وی، افزود: بر اساس این سند برنامه‌های لازم در حوزه زنان در سطح کشور در آموزش و پرورش از سال گذشته آغاز شده است و جلو می‌رود.

مدبر نژاد، با تشریح محورهای این سند گفت: زیست عفیفانه، گفتمان سازی الگوی سوم زن مسلمان، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تحکیم خانواده، نشاط اجتماعی، محرومیت زدایی و پرورش هویت اسلامی و ایرانی از جمله محورهای این سند است.

وی، جامعه هدف این سند را دختران دانش آموز، بانوان فرهنگی، دانشجو معلمان خانم، آموزشیاران زن نهضت سوادآموزی برشمرد و افزود: تمامی این موارد برگرفته از اسناد بالادستی است که طرح‌های مختلف در حوزه زنان بر این اساس در سال گذشته انجام شد و برای سال جدید هم برنامه ریزی لازم صورت گرفته است.

وی بیان کرد: در زمینه گفتمان سازی الگوی زن سوم مسلمان، نشست‌های تخصصی متعددی در تمامی استان‌های کشور برای بانوان فرهنگی و مادران دانش آموزان برگزار گردید. و کتاب سبک زندگی دخترانه در راستای گفتمان سازی الگوی سوم زن مسلمان تألیف گردید و در اختیار استان‌ها قرار گرفت.

مدبر نژاد افزود: تفاهم‌نامه همکاری مشترکی ما بین وزارت آموزش و پرورش و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری منعقد گردید که یکی از محورهای اصلی این تفاهم نامه الگوسازی از بانوان فرهنگی موفق در گفتمان الگوی زن سوم مسلمان بود.

مدبر نژاد ادامه داد: در زمینه پرورش هویت اسلامی- ایرانی، طرح کشوری تقویت هویت دخترانه، مهارت‌های اعتماد به نفس و عزت نفس در آنان با هدف کمک به پرورش هویت اسلامی- ایرانی و نقش آفرینی مؤثر و مومنانه دختران برگزار گردید.

وی افزود: کتاب هویت دخترانه جهت کمک به مربیان و مشاورین مدارس در راستای تقویت هویت دخترانه و پرورش هویت اسلامی- ایرانی تألیف شد و در اختیار استان‌ها قرار گرفت.

در جهت افزایش نشاط اجتماعی در بین دختران، ستایشواره بهیندخت برگزار گردید که هدف اصلی از این ستایشواره افزایش نشاط اجتماعی و پرورش هویت اسلامی- ایرانی دختران از طریق کشف و شناسایی استعدادها و توانایی‌های آنان در ۹ محور بود.

مشاور وزیر آموزش و پرورش. در امور زنان بیان کرد: در محور محرومیت زدایی و توجه به سلامت دختران دانش آموز مناطق محروم طرح کشوری بهبود وضعیت سلامت دانش آموزان دختر مناطق محروم در دوران بلوغ و تهیه بسته‌های آموزشی بهداشتی مکمل ویژه بلوغ دختران انجام گرفت

وی اذعان داشت: در راستای زیست عفیفانه نشست‌های تخصصی متعددی جهت ترویج و نهادینه‌سازی زیست عفیفانه برای بانوان فرهنگی و دختران دانش آموز در سراسر کشور انجام گرفت، از طرفی با حمایت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و با هدف توانمندسازی مدرسین زیست عفیفانه در راستای ارتقای آگاهی و مهارت والدین نسبت به تربیت زیست عفیفانه فرزندان در مرحله اول، ۲۰۰ نفر از استان‌های اصفهان، یزد، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی توانمند شدند که این عزیزان در استان‌هایی از جمله استان اصفهان کار آموزشی خود را آغاز کردند. در مرحله دوم، ۲۰۰ نفر از مدرسین آموزش خانواده، استان‌های البرز، همدان، گلستان، گیلان، شهرستان‌های استان تهران دوره‌های توانمندسازی را با حمایت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گذراندند.

مدبر نژاد افزود: در مرحله سوم، ۲۰۰ نفر از مدرسین آموزش خانواده استان‌های کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، قزوین و بوشهر این دوره را پشت سر گذاشتند، که به امید خدا از ظرفیت این مدرسین برای ارتقای آگاهی و مهارت والدین نسبت به تربیت زیست عفیفانه فرزندان استفاده خواهد شد.

مشاور امور زنان و دبیر قرار گاه جوانی جمعیت در ادامه بیان داشت: در حوزه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، آموزش مهارت‌های سبک زندگی اسلامی- ایرانی، وجوه مثبت ازدواج بهنگام، تحکیم بنیان خانواده و حمایت از نقش مادری در قالب نشست‌های تخصصی و همایش‌های متعدد در سراسر کشور انجام گرفت.

وی گفت: برای اولین بار رویداد ایران جوان- ایران قوی در سه محور خانواده، مدیران و ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها در راستای تقدیر از برترین خدمات در زمینه رشد ازدواج و فرزند آوری برگزار گردید که در هفته ملی جمعیت از برترین‌ها در این زمینه تجلیل خواهد شد.

مدبرنژاد در رابطه با سرویس مدارس نیز گفت: در حوزه سرویس مدارس در شهریور ۱۴۰۲ آئین نامه جدید حمل و نقل دانش آموزی مصوبه هیأت وزیران اجرا خواهد شد و بر اساس آن هیچ مدیر مدرسه‌ای حق انعقاد قرارداد با هیچ شرکتی را نداشته و این کار به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واگذار شده و آموزش و پرورش به عنوان ناظر می‌باشد.

وی، افزود: امسال برای سرویس دانش آموزی مدارس، موظف به اجرای این آئین نامه هستیم.

کد خبر 6100249

دیگر خبرها

  • جذب ۲۰۰ هزار معلم طی دو سال اخیر
  • جذب ۲۰۰ هزار نفر در آموزش و پرورش طی دو سال اخیر
  • سند راهبردی امور زنان در وزارت آموزش و پرورش تدوین شد
  • توجه به امر تربیت در کنار آموزش، رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • مراسم روز معلم در سعدآباد برگزار شد
  • پویایی و نشاط جامعه در گرو تعلیم و تربیت صحیح است
  • اعتماد اجتماعی مردم به فرهنگیان مهمترین سرمایه آموزش و پرورش است 
  • معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد
  • ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان
  • گرامیداشت هفته معلم در اسکو